روشنی‌های راه

شب سرودش را خواند، نوبت پنجره‌هاست ...

شب سرودش را خواند، نوبت پنجره‌هاست ...

آخرین مطالب

۵ مطلب در ارديبهشت ۱۳۸۹ ثبت شده است

سلام. با قسمت سوم آموزش خط فرمان لینوکس در خدمتتون هستم؛

تا اینجا شما دانستید که چگونه باید از یک فهرست در‌حال‌کار به یک فهرست دیگر بروید. ما قصد داریم در داخل سیستم لینوکس خودمان گشت و گذار کنیم و در طول این گشت و گذار خیلی چیز‌ها را یاد بگیریم. اما قبل از شروع بهتر است راجع به بعضی ابزار‌های دم دستی و مورد نیاز صحبت کنیم:

  • کمی بیشتر راجع به دستور ls
  • دستور less برای مشاهده‌ی فایل‌ها
  • دستور file برای دسته‌بندی محتویات فایل‌ها

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۸۹ ، ۱۷:۳۷
مجید عسگری
مدت‌ها پیش یکی از مشکلات من این بود که وقتی به رختخواب می‌رفتم خیلی سعی می‌کردم تا خوابم ببره و شاید یک ساعتی طول می‌کشید که این اتفاق بیفته. اصولا توی این مدت به خیلی چیزها فک می‌کردم که چندان هم کار مفیدی نبود. زمان‌های خیلی زیادی هم می‌شد و می‌شود که در حال نقل مکان بین خانه و دانشگاه، خانه و سر کار و ... هستم.
چند وقت پیش توی رختخواب یکی از پادکست‌های لینوکس اف ام رو گوش می‌دادم، فکری به ذهنم رسید و مدتی هم امتحانش کردم و به نظرم خیلی خوب جواب داد. اگه شما هم مدت زمان زیادی دارید که اصولا به گوش دادن موزیک می‌گذره، مثل توی رختخواب (که البته فک می‌کنم اصلاح الگوی خواب بهترین کار باشه برای حل این مسأله، نه گوش دادن موزیک و پادکست و ...)، توی مسیر مخصوصا اگه با وسایل حمل و نقل عمومی مثل مترو داخل شهر حرکت می‌کنین، توی مسافرت، جایی که منتظر هستید و ... چند تا پیشنهاد براتون دارم.
۷ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ ارديبهشت ۸۹ ، ۱۹:۳۵
مجید عسگری
گشت و گذار در سیستم فایل
در این قسمت از سه دستور اصلی برای حرکت در سیستم فایل با استفاده از خط فرمان صحبت خواهیم کرد:

pwd (print working directory), cd (change directory), and ls (list files and directories).

اگر قبلا با این دستورات تا بحال کار نکرده‌اید، این قسمت برای شما خیلی مهم است.
۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ ارديبهشت ۸۹ ، ۱۷:۳۵
مجید عسگری

یکی از اصلی‌ترین نیاز‌ها برای کسانی که بخواهند خود را کاربر لینوکس بنامند، یاد‌گیری چگونگی استفاده از خط فرمان است. در دنیای ویندوز، که هدف فروش بیشتر و راحت بودن کاربران عادی است، همه چیز بر پایه‌ی رابط کاربری است. اما در لینوکس اولین هدف، انجام کارها به بهترین نحو است، و خط فرمان قدرتمند لینوکس، تمام آن‌چیزی است که برای رسیدن به این هدف نیاز داریم. در اینجا، برای کاربری که فقط از ویندوز استفاده کرده، و ذهن خود را در این باره نمی‌تواند تغییر دهد، استفاده از خط فرمان حتی ممکن است کمی عقب مانده به نظر برسد، اما حقیقت این است که برای اظهار نظر در این مورد، باید کمی تحقیق کرد. با استفاده از خط فرمان می‌توانیم بسیاری از کارها را بسیار سریع‌تر انجام دهیم. برای روشن‌تر شدن بحث، در حال حاضر ترجیح می‌دهم مثالی نزنم و شما خواننده‌ی عزیز با خواندن ادامه‌ی این مطلب، در این پست و پست‌های دیگر وبلاگم در آینده، به این حقیقت پی ببرید. لازم است ذکر کنم که مطالب من در مورد استفاده از خط فرمان با تقریب خوبی ترجمه‌ی این منبع فوق‌العاده ارزشمند است. در طول این مطالب آموزشی، من هم همراه شما، بسیاری از مطالب را برای بار آول می‌آموزم. در عین حال سعی می‌کنم ترجمه‌ی خوب و روانی را بعد از درک کامل هر قسمت ارائه کنم.

۷ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ ارديبهشت ۸۹ ، ۱۹:۵۰
مجید عسگری

البته می‌دونم خواننده‌های وبلاگ من زیاد با این نوع پست‌ها برخورد نداشتند :دی اما خوب احتمالا در آینده بیشتر از لینوکس می‌نویسم!

یادمه تا موقعی که تاندربرد (Thunderbird) داشتم همیشه با خودم می‌گفتم مگه می‌شه من یه Mail Client دیگه رو جاش انتخاب کنم، این همه چیز داره که! بعد نسخه‌ی ۳ی نرم‌افزار که اومد، دیگه واقعا هرگز فکر نمی‌کردم عوضش کنم چون واقعا کمبود‌هایی که داشت جبران شد.

یه زمانی تصمیم گرفتم کل ایمیلام رو پاک کنم! خیلی شجاعت می‌خواست اما این کارو کردم. نه تنها ایمیلم بلکه فیس‌بوک و توویتر (هر چند اطلاعات زیادی توی اون‌ها نداشتم) رو هم خالی کردم. هر اطلاعاتی که بهش علاقه داشتم، ایمیلایی که وقت نمی‌شد بخونم، مقالاتی که مدت‌ها بود باید می‌خوندم، چیزایی که باید واسشون جواب می‌نوشتم، همه رو پاک کردم. به منزله‌ی یک زندگی تازه. و از نظر دیجیتالی تازه متولد شدم!!!!

۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱ ارديبهشت ۸۹ ، ۰۲:۰۷
مجید عسگری